ekip / şehbal şenyurt
 
             
 


Biofilmografi

1962 Giresun doğumlu.
1978-1979 Yeşil Giresun Gazetesi,
1983-1985 Çeşitli Gazeteler ve bazı sanat dergilerinde muhabirlik.
1985 A.Ü.,BYYO mezunu
1986-1987 Londra'da dil eğitimi.
1987-günümüze haber programlar ve belgesel film alanında çalışıyor.
.

 2004 – Bugüne SUFilm Yapımcı, Yönetmen, Kameraman, Metin/ Senaryo Yazarı

* “Aramızdan Birileri” Şizofreni hastalığı üzerinden toplumsal damgalamaya bir eleştri. 78' Yapımcı, Yönetmen, Kameraman, Metin Yazarı, Kurgu.

* “Vatandaşlık Halleri” Gayrimüslim Vakıfları, devlet-yurttaş ilişkisi üzerine bir belgesel. 89' . Yapımcı, Yönetmen, Kameraman.

* “Transasya” Tahran-İstanbul arasında gidip gelen Transaya Treni, yolcular iki komşu ülke insanları. 57' . Yapımcı.

•  “Kırlangıcın Yuvası” Türkiye ve Ermeni dünyasını sarsan bir cinayete kurban giden gazeteci Hırant Dink'in anlatımıyla Tuzla Ermeni Çocuk Kampı'nın öyküsü . CNNTürk, SU TV, DEM TVde yayınlandı. Yurt içinde ve yurtdışında 50'i aşkın özel gösterim. 21‘. Yapımcı.

•  “Homdu Nehri Çocukları” Moğolistanda yarı göçebe hayat süren Tuvalar ve şaman inanışlarına ilişkin belgesel. 57' Yönetmen, Kameraman, Metin Yazarı.

•  “Günaydın” Fullframe Festivali Amerikalı-Türkiyeli yönetmenler Kültürel değişim programı çerçevesinde gerçekleştirilen bir sabah soyutlaması. Kısa film. 7' Yönetmen, Kameraman.

 2001 - 2004 FREE-LANCE

Yönetmen, Yapım Yönetmeni, Metin Yazarı, Kameraman
Avrupa ülkelerinden çeşitli yapım şirketlerinin Türkiye çekimleri koordinatörü

 •  “Güneş, Ay, Yıldız” Osmanlı Devlet-i Ali'sinden bu yana Türk-Japon ilişkilerine dair belgesel.

95' Yönetmen, Metin Yazarı. Çeşitli uluslararası festivallere davet edildi, gösterildi.

•  “Palas Gölü” Kayseri Palas Gölü ekolojik yaşam. Belgesel 45' Metin Yazarı. CNNTürk'te yayınlandı.

•  “Mercan Dede ile Yolculuk” Belgesel 45' Kameraman. CNNTürk'te yayınlandı.

•  “Kuştepe Blues” Belgesel 45' Reji Danışmanı. CNNTürk'te yayınlandı.

•  Çok sayıda yabancı yapım ajansı için çeşitli belgesellerde Türkiye Yapım Koordinatörü.

1995 – 2001 BİR TV PRODUCTİON YAYINCILIK SANAYİ VE TICARET A.Ş.

Yapmcı-Yönetmen

•  “The Adyghe-Çerkes" Belgesel. 75' Yönetmen. Çeşitli uluslararası festivallere davet edildi, gösterildi, üzerine konferanslar, workshoplar düzenlendi. CNNTURK, JORDAN TV'de yayınlandı.

•  İsviçre Televizyonu Türkiye haber çekimleri koordinatörü

•  "Derinlerdeki Tarih" Belgesel. 57' . Yönetmen. Çanakkale Savaşları, boğazın derinlerindeki savaş kalıntıları, batıklar. NTV, CNNTürk, Show TV, CINE5 v.d. çeşitli kanallarda birçok kez yayınlandı, çeşitli ulusal ve uluslararası festivallere davet edildi, gösterildi. Avustralya SBS TV kanalı tarafından satın alındı, yayınlandı. İrlanda, Yeni Zelanda TV kanalları tarafından satın alındı.

1992 -1995 32.GÜN HABER PROGRAMI

Yapımcı-Yönetmen-Yapım Koordinatörü  

•  "32.Gün Haber Programı " Haber Program. 55' -60' Yapım Koordinatörü.

•  "Pusula" Haber Program. 45' -50' Yönetmen. İlk 8 bölüm.

•  "Galatasaray Lisesi" Belgesel. 60' 1 bölüm.Yapımcı, Yönetmen. Sponsor kurum; GS Egitim Vakfı.

•  "Kıbrıs" Belgesel.45' 13 bölüm. Yönetmen.TRT için.

•  " 12 Mart-İhtilalin Pençesinde Demokrasi" Belgesel. 45' 10 bölüm. Yapımcı. Show TV için.

•  "Çapraz Ateş" Haber Program.55' -60' Yapımcı. Ilk 12 bölüm. Show TV için.

•  "Bir Uçuşun Anatomisi" Belgesel.60' I bölüm. Editör, Yönetmen Yardımcısı. THY için.


1988 - 1992 FREE-LANCE

Senaryo-Metin Yazarı-Yönetmen-Yönetmen Yrd.-Kamera Asist.-Yabancı TV
kanalları için Türkiye Çekim Koordinatörü-Yapımcı.

•  "The Feeling Soul" -Irlanda Halk Şairi Nuala Ni D'Homnail'in hayatı.- Belgesel. 60' 1 bölüm. Türkiye Çekimleri koordinatörü. Channel 4 için.

•  "Körfez Savaşı Sırasında Türkiye" Haber, haber programlar. Türkiye çekirn1eri koordinatörü, Yapımcı, Kamera Asistanı. CNN International, PBS, Avusturya TV, Israil TV için.

•  "Çevremiz ve Biz" Belgesel. 30' 1 bölüm. Metin Yazarı, Yönetmen Yrd.TRT için.

•  "Ortak Geleceğimiz" Belgesel.27' 1 bölüm. Metin Yazarı, Yönetmen. Dünya Çevre Günü için.

•  "Orada Bir Çocuk Ağlıyor" Belgesel. 23' 1 bölüm. Metin Yazarı, Yönetmen Yrd. Sponsor kurum; Aile Sağlığı ve Planlamasi Vakfı. (26 dile çevrildi. Türkiye'de TRT'de defalarca ve birçok ülkede yayınlandı. Vakfın Kurucusu Vehbi Koç'un Birleşmiş Milletler tarafından ödüllendirilmesinde katkıda bulundu.)

•  "Türk El Sanatları"  Be1geseI. 15' 8 bölüm. Metin Yazarı. Kü1tür ve Sponsor kurum; Turizm Bakanlığı.


1987-1988 ARTEM A.Ş.

Senaryo, Metin Yazarı-Yönetmen Yrd.  

•  "Mazi Çiçekleri" Dramatik Belgesel. 40' 6 bölüm. Araştırma görevlisi,Yönetmen Yrd. TRT için .

•  "Öğretmeyi Öğretmek “ Eğitim. 15' 13 bölüm. Yönetmen Yrd. Sponsor kurum; Devlet Bakanlığı.

•  “Dokap” Tanitim.35 ” 1 bölüm.Yönetmen Yrd. Dokap için.

•  " TÜTAV " Tanıtım. 25"  1 bölüm.Yönetmen Yrd. Tüvav için.

•  “ Anadolu Saykon ” Tanitim.20 ” 1 bölüm. Yönetmen Yrd. Anadolu Saykon için.

•  "Türk Konut” Tanıtım.20 ” 1 bölüm. Metin Yazarı, Yönetmen Yrd. Türk Konut Yapi Koop. için

1987-1988 Yurt dışı seyahatleri, turist rehberi, Dünya Gazetesinde Muhabirlik

1979 - 1985 Üniversite öğrenciliği. "Görünüm" Gazetesi muhabir, yazı kurulu üyesi, "Sanat Rehberi" dergisi resim sanatı kritikleri yazarı. "Hürriyet" Gazetesi yazı işleri sekreter1iği ve muhabirlik.

1976 - 1979 Lise öğrenciliği. Yerel Gazete "Yeşil Giresun" Gazetesi için muhabirlik.